בלוני גז או צובר גז?

יוסי רשתי | 15/04/2013

כאשר אנחנו חושבים על גז, ברור לנו כי לא ניתן להסתדר בלעדיו. בין אם המטרה היא הסקה או בישול, ובין אם הצרכים ביתיים או תעשייתיים- נרצה להיעזר ביתרונותיו הרבים של הגז. עם זאת, בכל אחד מהמקרים חשוב לבצע אבחנה בין הדרכים העיקריות באמצעותן ניתן לקבל את הגז החשוב הזה. עיקר ההתלבטות, בהקשר הזה, היא בין בלוני גז לבין צובר גז. אז מה עדיף?

על בלוני גז

בלוני גז, הלא הם אותם מיכלים עגולים המוכרים לכול, מהווים דרך נפוצה מאד לאחסנת גז. ברוב המקרים, המדובר הוא במיכלים בעלי נפח של 12 או 48 ק''ג, אשר ישמשו את דיירי הבניין כולו. לבלונים אלה מספר יתרונות בסיסיים: הם נחשבים לזולים באופן יחסי, ולא מצריכים הכנת תשתית ארוכה מצד הגורם המספק. כמו כן, במקרה של דליפה, חלילה, כמות הגז הקטנה יחסית מפחיתה את הסיכויים לאסון של ממש.

מה באשר לחסרונות הבלונים? ובכן, רבים יגידו כי התחזוקה שלהם מצריכה דאגה רבתי: במקומות בהם צבירת גז בכמות גדולה (למשל, מערכות הסקה), לא מן הנמנע כי יידרש להחליף את הבלונים מדי מספר חודשים. כמו כן, לעיתים אחריות ההחלפה נופלת על הלקוח.

קווים לדמותו של צובר הגז

כאשר אנחנו מדברים על צובר גז, אנחנו מתכוונים למיכל עצום אשר נמצא מתחת לפני האדמה, לרוב בגינת הבניין או המוסד. במקרה הזה, מילוי הגז נעשה באמצעות צינור גדול, אשר מחבר בין משאית הגז לבין המצבור. מטבע הדברים, צובר מסוג זה יאופיין בנפח גז גדול הרבה יותר מאשר הבלונים, דבר שמונע את הצורך בתחלופה שוטפת. כמו כן, החברה המספקת תהיה אחראית לבדיקת כמות הגז, ומילוי הצובר כשמגיע הזמן לכך.

מן העבר השני של המשוואה, יש הסבורים כי צובר גז נחשב לפתרון יקר יותר מאשר הבלונים, ולו מכיוון שנדרש תשלום של דמי מנוי חודשיים לחברת הגז. מתנגדים אחרים טוענים גם שהצובר הוא מסוכן יותר במקרה של דליפה, בה כמות הגז המשתחחרת גדולה יותר, וכן נחשב לאסתטי פחות.

אז איך יודעים?

בסופו של דבר, קשה לתת תשובה חד משמעית לסוגיה. לכל פתרון יש יתרונות וחסרונות שראוי לתת עליהם את הדעת. בכל אחד מהמקרים, רצוי לבדוק את סל השירותים שמציעה החברה המספקת, ובכל מקרה להעדיף גורמים אשר יעניקו שירותי תחזוקה או טכנאי גז באופן תדיר

« חזור לכל הכתבות « טכנאי גז ראשי